Hoppa över navigering

Höstens försäkringspremiefakturor har skickats ut

Höstens försäkringspremiefakturor är nu utskickade. Fakturans förfallodatum är 15.9.

Kom ihåg att använda referensnummer när du betalar fakturan. Skriv referensnumret i referensfältet i nätbanken så styrs betalningen rätt till oss. Skriv referensnumret utan mellanslag och kom ihåg att skriva RF före numret. Skriv inte referensnumret i meddelandefältet.

Du kan också betala fakturan som e-faktura eller med streckkod.

Du kan ingå ett avtal om e-fakturering i din egen nätbank varvid fakturan skickas till dig i elektronisk form och innehåller alla nödvändiga uppgifter för betalningen. Om du väljer e-faktura får du ingen separat pappersfaktura.

I många bankers mobilapplikationer kan man också betala med hjälp av streckkod. När du loggat in med bankens mobilapplikation tar du en bild av streckkoden på fakturan med kameran i din smarttelefon eller pekplatta, varefter betalningsuppgifterna överförs direkt till betalningsunderlaget. Därefter behöver du bara kontrollera att uppgifterna är korrekta och godkänna betalningen.

Du kan också använda dig av e-faktura, varvid vi sänder fakturan elektroniskt direkt till faktureringsoperatören. Om du vill använda e-faktura ska du skicka information om din e-faktureringsadress till oss så uppdaterar vi den i vårt faktureringssystem.

Behöver du längre betalningstid?

Om du behöver mer tid att betala dina försäkringsavgifter kan du avtala om en ny betalningstidtabell i våra e-tjänster. Du kan också komma överens om betalningstidtabellen genom att ringa vår premiefakturering på numret 029 435 2690.

Dröjsmålsräntan på våra fakturor är för tiden 1.7–31.12.2024 är 12,5 procent per år. Räntan är i enlighet med 4 a § i räntelagen.

I e-tjänsterna ser du också dina kommande fakturor

Under punkten Försäkringar och fakturor i LPA:s e-tjänster kan du behändigt kontrollera kommande fakturor under pågående år. På så sätt är det lättare för dig att uppskatta och planera din egen ekonomi. Du kan också granska dina förfallna fakturor samt kopior på fakturor som skickats till dig efter den 1 januari 2021.

Vanliga frågor

På sidan Vanliga frågor hittar du svar på ofta ställda frågor. Om du inte hittar svar på din fråga kan du kontakta oss så hjälper vi dig. Vår premiefakturering betjänar dig på numret 029 435 2690.

Ta kontakt

Ring vår kundtjänst 029 435 2650

Skicka skyddad e-post

Sök ombudsmännens kontaktuppgifter

Kontakta Ta hand om bonden

Ge respons

Be oss kontakta dig